Domů


Vítejte na stránkách Školní jídelny Kojetín

Srdečně Vás zveme do našeho stravovacího zařízení a nabízíme rovněž rozvážku obědů až k Vám domů. Předností naší kuchyně je zdravá, pestrá a vyvážená strava přispívající ke zdravému vývoji dětí a zdravému životnímu stylu dospělých.

online      online     online     online

 Aktuální zprávy z jídelny

 

UPOZORNĚNÍ

Dnes, tj. 9.11.2016, bude pokladna otevřena pouze do 13.00 hod. Omlouváme se za příp. komplikace, úprava otevíracích hodin je z technických důvodů. Děkujeme za pochopení.

 

Pozvánka

Srdečně zveme všechny naše stávající i nové strávníky na Martinské menu, které budeme podávat
dne 11. listopadu 2016. Více informací zde .

Velký úspěch pro naší Jídelnu – Ocenění v rámci 70. výročí školních jídelen

Dne 12. a 13. října 2015 proběhla v Praze, v kongresovém sále hotelu Olšanka Mezinárodní konference k 70. výročí školních jídelen. Hlavním tématem konference bylo česko slovenské školní stravování. Své příspěvky k danému tématu přednášeli zástupci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, Ministerstva zdravotnictví, České školní inspekce a předsedové Českomoravského odborového svazu pracovníků školství a Odborového zväzu pracovníkov školstva a vedy na Slovensku. Své poznatky a zkušenosti z oblasti školního stravování prezentovali i zástupci z Japonska, Švédska a IHCP Nutrition EU.
Slavnostní závěr konference patřil bodu programu „Ocenění nejlepších zřizovatelů a školních jídelen ČR a SR“. Hodnotila se celková činnost školní jídelny a její přínos pro rozvoj školního stravování v daném regionu. Z 55 nominovaných školních jídelen v České republice byly vybrány tři, které získaly nejvyšší ocenění v kategorii školních jídelen. Školní jídelna Kojetín získala krásné 2. místo. Ocenění na slavnostním předávání přebírali starosta města Kojetína Ing. Jiří Šírek, Hana Rohová (ředitelka ŠJ), Helena Zavřelová (hlavní kuchařka) a Šárka Chytilová (zástupkyně ředitelky).
Děkuji všem zaměstnancům školní jídelny za jejich skvělou práci, protože bez nich bychom nikdy takového významného ocenění nedosáhli. Dále děkuji zřizovateli za jeho finanční i morální podporu a spolupráci. Mé poděkování patří i našim strávníkům za jejich přízeň.

Hana Rohová, ředitelka ŠJ

Důležité informace pro strávníky 

  • Každé poslední 2 dny v měsíci je pokladna otevřena do 16.00 hodin.
  • V první den neplánované nepřítomnosti (př. nemoc) strávníka ve škole je možno si oběd pro žáka vyzvednout. V případě zájmu o odebrání stravy i v dalších dnech nepřítomnosti žáka ve škole se platí plná cena oběda dle kalkulace cen stravného na dané období. V první den nemoci žáka si oběd vyzvedněte na základě náhradní stravenky, kterou obdržíte na pokladně. Bez této stravenky vám oběd pro žáka nebude vydán. Pokladní hodiny: PO, ST, PÁ 6:30-9:00, 11:00-12:00, 12:30-15:00, ÚT, ČT 11:00-12:00, 12:30-14:00 hodin. V případě neoprávněného odebrání dotované stravy, bude strávníkovi oběd doúčtován v plné výši.
  • V době veškerých prázdnin se obědy automaticky odhlašují žákům i pedagogickým pracovníkům. Ve dnech výletů, či jiných aktivit mimo školu, si strávníci obědy odhlašují sami!

 

V případě jakýkoliv připomínek, stížností, dotazů nás můžete kontaktovat telefonicky 581701059, emailem (reditelka@sj.kojetin.cz) nebo osobně.

Alergeny ve školní jídelně

Označování alergenů je legislativně stanoveno na datum od 13.12.2014 v souladu s potravinovým právem. Odvolání na legislativu: EU-2000/13 do 13.12.2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21 ČR – Vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin a tabákových výrobků, § 8 odstavec 10. Předpisy stanovují specifické požadavky na označování alergenových složek u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivosti představující nebezpečí pro zdraví. Je tedy požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud není přímo v názvu potraviny nebo jídla.

Seznam alergenů publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13.12.2014 nařízení 1169/2011 EU:

1. Obiloviny obsahující lepek -pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

2. Korýši a výrobky z nich

3. Vejce a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich

5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich

6. Sojové boby (sója) a výrobky z nich

7. Mléko a výrobky z něj

8. Skořápkové plody – mandle lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie  a výrobky z nich

9. Celer a výrobky z nich

10. Hořčice a výrobky z ní

11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2

13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14. Měkkýši a výrobky z nich

:. Soutěž o nejlepší recept

Zapojte se do soutěže o nejlepší recept na polévku, hlavní jídlo, či moučník.
Výherce obdrží u nás oběd dle vlastního výběru z našeho jídelníčku.

Více informací se dozvíte zde

Mgr. Hana Rohová,
ředitelka